1967 Trabzonsporlular Derneği Üye İstişare Toplantısı Düzenledi

Trabzon Dernekler Federasyonu Trabzon Evinde, 1967 Trabzonsporlular Derneği üye istişare toplantısı düzenledi.

BaÅŸkanımız Yusuf Ãœnal’ın baÅŸkanlığında toplanan üyeler. Toplantı moderatörörünün seçiminden sonra Trabzonspor’un genel gündemi hakkında fikirlerini beyan ettiler.

Toplantıya derneğimizin eski üyelerinden duayen  gazeteci Bülent Şirin moderatörlük yaptı. Toplantıya 1967 Trabzonsporlular derneği başkan vekili Aslan Bulut, başkan yardımcıları Zeynep Aşkın, Metin Taşkın ve Hüseyin Zengin, Eski başkanlar Deniz Hacıbayramoğlu ve Engin Hacıbayramoğlu, eski yönetim kurulu üyemiz Seyfettin Dilaver, dernek üyesi Asuman sula Durmuşoğlu,  Salih Zeki Durmuşoğlu, Selim Ceylan, Yunus Emre Kaya Cebeci, Fatih Kırali ve bir çok dernek üyesi katıldı.

Verimli geçen toplantının sonunda Dernek olarak Trabzonspor ile alakalı önümüzdeki sezon yapılacak faaliyetler ve izlenecek yol haritası belirlendi.

İstişare toplantısı sonunda toplantı sonuç bildirgesi hazırlanarak basın açıklaması yapıldı.

KAMUOYUNA DUYURULUR !

Åžampiyon olduÄŸumuz yıl çok ciddi hazırlık yapıldı. Sezon öncesinde teknik direktörümüz Abdullah Avcı tarafından transfer için gerekli rapor verilerek büyük bir proje etrafında kadro mühendisliÄŸi yapıldı. Bu planlama ve kenetlenme Trabzonspor’un geçtiÄŸimiz yıl

Rakiplerine Åžubat ayında diz çöktüren, kutlamaları ile dünyaya örnek olmuÅŸ görkemli bir ÅŸampiyonluk yaÅŸamamıza sebep oldu. Her zaman söylerim Türkiye’de ÅŸampiyon olmak için 10 kriter varsa Trabzonspor bu kriterlerin 11 ini de yerine getirmek zorunda. 

Biliyorsunuz ki bu güne kadar söylemlerimizde hep futbolun içinde kalmaya çalıştık. Başarının doğru bir plan ve programlama güçlü bir yapı gerektirdiğini savunduk. Olabildiğince futbol dışı konuşmadım ama gelinen noktada görüyoruz ki Türkiye’de şampiyonluğu kazanmak için iyi bir futbolcu gurubu iyi bir hoca ve destek veren bir camianın yeterli değildir. Bunu müesses nizamın bizlere 38 yılda elimizden gasp ettiği bir çok şampiyonlukla acı bir şekilde tecrübe ettik.

O yüzden; sahada, kasada ve masada çok güçlü olmak gerekiyor.

Asıl olan futbolda adaleti sağlayacak şekilde lafını dinletecek, masaya yumruğunu koyacak ve Trabzonspor’un hakkını yedirmeyecek bir iradenin ortaya konması. Ama malum dengeler yüzünden yönetim istesede bazı şeyleri yapamıyor.

O yüzden Biz 1967 Trabzonsporlular derneği olarak sevdamızın masadaki gücü olacağız. Camiamizdaki etki kabiliyetimizi taraftarlarımızın gücünü arkamıza alıp onların hem sesini hem sözünü yükselteceğiz.

1967 Trabzonsporlular derneği olarak bu sezonu Çok ciddi bir iş bölümü ve yapılanma yaparak geçirmeyi hedefliyoruz. O yüzden sizlere bu guruptaki kardeşlerimize ihtiyacınız var.

1- GeçtiÄŸimiz sezon yaÅŸadığımız görkemli ÅŸampiyonluÄŸun ardından yapılan yanlış kadro mühendisliÄŸinin bugün nelere mal olduÄŸunu hepimiz gördük. Bu yüzden Trabzonspor yönetiminin yanlış her hamlesinde camiamızın çıkarlarını korumak adına gerekli bildiri deklerasyon ve açıklamayı yapmaktan çekinmeyeceÄŸiz. Trabzonspor’u yöneten kardeÅŸlerimizin Gözüne deÄŸil yoluna ışık tutmak adına hep birlikte doÄŸruya yönlendirmek için eleÅŸtireceÄŸiz.

2- Bölgemizin coğrafi ve kültürel mirasına uygun olarak her Trabzon insanının genlerinde var olan memleketimiz insanımız ve medeniyetimiz için mücadele edecek, insiyatif alacak ve bu konudaki en büyük motivasyon kaynağımız olan Trabzonsporumuza hizmet edeceğiz.

3- Kuruluşundan kısa bir süre sonra üst üste şampiyonluklar kazanmasını sağlayan Anadolu insanının manevi şahlanışını, kendi değerleri ile üreterek sporun dostluk ve kardeşliği pekiştiren anlayışı ile profesyonel bir yapıya kavuşturup dünya kulübü standartlarına ulaştırılarmak için mücadele edeceğiz.

4- Trabzonspor’un kendi gelirleri ile yönetilebileceği kalıcı mali kaynaklara sahip olması gerekmektedir. 1967 Trabzonsporlular derneği olarak bu doğrultuda kurumsallaşma, şirketleşme , tesisleşme ve altyapı konularını öne çıkartarak Trabzonspor Kulübü için uygulanabilir stratejiler geliştiren ve bunları projelendirerek kulübüne sunan bir dernek olacağız.

5- 1967 Trabzonsporlular derneğimizin var olan yüzlerce kongre üyesine yenilerini ekleyip Trabzonspor mali kongrelerinde, tüzük kongrelerinde ve genel kongrelerinde gündem oluşturarak takımımızın haklarını savunmak için hep birlikte büyük bir güç olmaya çalışacağız.

6- Bugüne kadar Hem gelir farkı hem lobi faaliyetlerinde diÄŸer camialarla kıyaslanmayacak kadar geride olan Trabzonspor hiçbir sekilde eÅŸit ve adil olmayan bir yarışta her sezon hakem hataları ve futbolda adaleti tesis etmesi gereken TFF’nin yanlı tutumuna karşı verdiÄŸi mücadelede hep kaybeden taraf oldu. Sürekli kendisine karşı yapılan bu negatif ayrımcılığa karşı Trabzonspor camiası hep kendisini suçladı.

Bu yüzden Mücadelemizi içe dönük değil kulübümüzün haklarını savunmak için camiamızdan aldığımız güçle daha çok dışarırıya doğru yapacağız.

7- Camiamızın enerjisini tüketmek yerine onları uzun vadeli plan ve programlara sadık kalmaya davet edecek, yeri geldiğinde camiayı doğruya yönlendirmek için öncü olacağız.

8- Kendi değerleri ile üreterek sporun dostluk ve kardeşliği pekiştiren anlayışı ile kulübümüz Trabzonspor’u profesyonel bir yapıya kavuşturulması için tüm camia ile beraber etki mekanizması oluÅŸturacağız.

9- Sevdamız Trabzonspor’a uygulanabilir stratejilere oluÅŸturacağımız projelerimizle destek vereceÄŸiz.

10- Kulübümüzün sıkıştığı anlarda insiyatifi hür ve bağımsız sadece armaya sevdalı 1967 Trabzonsporlular derneği olarak biz alacağız.

Trabzonspor’un Demir yumruğu biz olacağız.

Bunu nasıl yapacağımızı beraber müzakere ederek bulacağız.

11- Trabzonspor’umuz hakkında diğer kulüplerin yapacağı algı ve açıklamalara anında basın açıklaması ile cevap vereceğiz.

12- Yapılan hakem hatalarına yıllardır uğradığımız hakem kıyımlarını referans göstererek anında cevap vereceğiz.

13- Rakiplerimizle geçilen iltimas iaşe ve kayırmaları haksız rekabeti önlemek ve adaleti sağlamak adına hakkı yenen tüm kulüpler adına itiraz edecek, Türkiye’de ki temiz futbol paydaşlarını da birlikte mücadele etmeye davet edeceğiz.

14- Türk futbolunu kendi heba ve heveslerine kurban eden, camiaları karşı karşıya getirerek halkı kin ve düşmanlığa iten, bu güzel oyunun ruhunu kirletenleri basın önünde tahkir edeceğiz.

15- Yapacağımız eylem ve organizasyonlara Trabzonun bütün taraftar gurupları dernek ve federasyonlarını dahil edeceğiz. Ortak projeler geliştireceğiz.

16-Hangi siyasi görüşten hangi yöre ve memleketten olursa olsun Trabzonspor’un menfaatleri etrafında birleşecek anamız babamız ve evladımız gibi sevdiğimiz armamızı Türk futbolunun kanını emen vampirlerin insafına bırakmayacağız.

Selam ve Saygılarımla

1967 Trabzonsporlular derneği başkanı Yusuf Ünal

Yusuf Ãœnal

Video 1

Video -2

Video -3

 

Video 4-

 

Video -5

 

Video -6

 

Video -7

Yazar